Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Πρόσκληση σε Κύκλο Συναντήσεων για Γονείς στο Καρλόβασι

Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Σάμου "Φάρος" καλεί τους γονείς παιδιών κι εφήβων στο νέο κύκλο βιωματικών εργαστηρίων που πρόκειται να υλοποιήσει στο Καρλόβασι. 
Οι συναντήσεις έχουν στόχο να ενισχύσουν τους συμμετέχοντες στο γονεϊκό τους ρόλο, παρέχοντάς τους το κατάλληλο πλαίσιο για να επεξεργαστούν βασικά θέματα που απασχολούν κάθε γονιό, όπως η βελτίωση της επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια, η οριοθέτηση, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης αλλά και της αυτονομίας των παιδιών κ.α. 
Τα εργαστήρια θα έχουν βιωματικό χαρακτήρα, δηλαδή η επεξεργασία των θεμάτων θα γίνεται μέσω της ενεργούς συμμετοχής των μελών της ομάδας. Με τη βοήθεια και την καθοδήγηση του συντονιστή, τα ερωτήματα και οι εμπειρίες των μελών θα συνδιαμορφώνουν το περιεχόμενο και τα συμπεράσματα των συναντήσεων.
Ο κύκλος των εργαστηρίων θα ολοκληρωθεί σε 10 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις (απογευματινές ώρες) στο Καρλόβασι -σε χώρο που θα ανακοινωθεί εγκαίρως στους συμμετέχοντες-.

Προκειμένου να συμμετέχουν, οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου στα τηλέφωνα του Κέντρου Πρόληψης, 22730 23443 & 87070-1 (8.30-2.30 μ.μ. καθημερινά).  

Η εμπειρία της συμμετοχής σε ομάδα γονέων, όπως την περιέγραψαν μέλη παλαιότερων κύκλων:
«...Μου άρεσε η αίσθηση του να ανήκω σε μια ομάδα προβληματισμένων μαμάδων και μπαμπάδων. Εντυπωσιάστηκα επίσης από την ανάδυση πτυχών της προσωπικότητάς μου, που ούτε στο ελάχιστο πίστευα πως υπήρχαν…» (μέλος ομάδας γονέων Μαραθοκάμπου).
«…Αυτό που αισθάνθηκα ήταν πολύ σπουδαίο για μένα. Είμαι περισσότερο ήρεμη, υπομονετική, χαλαρή απέναντι στην οικογένειά μου. Νιώθω πιο σοφή τώρα, γιατί γνώρισα κάποια πράγματα από τις εμπειρίες των άλλων…» (μέλος ομάδας γονέων Ευδήλου Ικαρίας).
«…Ένιωσα όμορφα γιατί μπόρεσα να εκφραστώ. Να ακούσω και να με ακούσουν. Είδα ότι δεν είμαι μόνος. Κι άλλοι έχουν τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες ανησυχίες με εμένα…» (μέλος ομάδας γονέων Αγ. Κηρύκου Ικαρίας)



.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολική Διαμεσολάβηση - ένας τρόπος να επιδιώκουμε επανορθώσεις και λύσεις σε συγκρούσεις μεταξύ των μαθητών.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες από το 2  Γυμνάσιο Σάμου προπονούνται στη Σχολική διαμεσολάβηση, μαζί με τους υπεύθυνους /ες καθηγητές και καθηγ...